İçeriğe geç

Sezonun Türkçesi Ne Demek

Sezonun Türkçe anlamlısı nedir?

Sezon kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Resmî etkinlik, yarışma dönemi.

Orjinal türkçesi ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre orijinal kelimesi “orijinal, fabrikasyon ve taklit olmayan ekipman, otantik, alışılmışın dışında, şaşırtıcı” anlamına gelir. Orijinal Fransızca kelimeden Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir. Ayrıca sıfat olarak da kullanılır.

Seasons’in Türkçesi ne demek?

Ne zaman. sezon; zaman, süre, zaman, zaman; sezon; f. pratik yapmak; alışmak; iyice kurutmak; iyice kurutmak; lezzet katmak için baharat eklemek; keskinliğini veya sertliğini yumuşatmak. Av sezonu, avlanmanın kısıtlanmadığı dönemdir. iyi sezonda tam zamanında.

Sezon finali ne demek TDK?

Sezon finali, programların, dizilerin veya yapımların başka bir sezona kadar tatile girmesidir. Sezon finali, bir siparişin sonu, bir sezonun sonu veya sonu anlamına gelir.

Kelime eş anlamlısı nedir Türkçe?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça kökenli olan kelimenin eş anlamlıları kelime, sözcük ve sözlüktür. Bazı durumlarda “kelime” bir çağrışım olarak kullanılabilir. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelime için eş anlamlı olarak “kelime” kullanılır.

Panelin Türkçe karşılığı ne?

Cevap: Bir grup konuşmacının, bir konuyu izleyici önünde tartışmak üzere düzenlediği toplantı, toplu tartışma, açık oturum.

Reptılıan türkçe ne demek?

Sürüngenler – aynı zamanda sürüngenler, kertenkele adamlar, arkonlar, sürüngenler, kertenkeleler veya drakonyanlar olarak da adlandırılırlar – fantastik edebiyat, bilim kurgu, ufoloji ve komplo teorilerinde önemli bir rol oynayan sürüngen insanımsılardır.

Türkçe orjinal nasıl yazılır?

“Original” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Eforun Türkçesi ne demek?

Efor kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir işi yapmak için gereken çaba ve güç.

4 Seasons ne demek?

Dört Mevsim (İtalyanca: Le Quattro Stagioni), İtalyan besteci Antonio (Lucio) Vivaldi’nin en ünlü ve en sık seslendirilen eseridir.

Summer’ın Türkçesi nedir?

Yaz. Yaz sonu: yağlı yaz. Yaz mevsimi, sıcak mevsim, sıcak ve güneşli hava. Geçtiğimiz yıl gerçek bir yazımız olmadı.

Selfie’nin Türkçesi ne demek?

2014 yılında Türk Dil Kurumu tarafından “selfie” kelimesinin karşılığı olarak “selfie” kabul edildi.

Dizide sezon ne demek?

Bir yılın sonbahar veya yazında başlayıp bir sonraki yılın ilkbaharında sona eren televizyon dizilerinin bölümlerine sezon denir. Televizyon dizilerinin uzunlukları 20, 30, 45, 60, 90 ve 120 dakikadır.

Trend ne demek?

Trend, eğilim anlamına gelir. Finans dünyasında kullanılan trend terimi, hisse senedi veya varlık piyasasının yükselme veya düşme eğiliminde olduğu anlamına gelir. Trend çizgileri, bir varlığın aşağı veya yukarı eğilimini anlamak için kullanılır.

Final sezonu ne demek?

Kaynak gösterilmeyen içerik itirazlara ve kaldırılmaya tabi olabilir. Sezon finali, bir televizyon şovunun sezonunun son bölümüdür. Sezon finalleri genellikle merak uyandırıcı sahneler içerir.

Kariyerin Türkçe anlamı nedir?

Fransızca carrière kelimesinden gelir. Kelimenin öznel anlamı: bir yere gitmek, bir yere varmak. Sözlük anlamı: Bir meslekte zaman ve çalışmayla elde edilen seviye, başarı ve uzmanlık.

Amblemin Türkçe karşılığı nedir?

Sembol ile neredeyse eşanlamlı olarak kullanılsa da, daha kesin kurallarla belirlenir ve neyi temsil ettiği tam olarak bilinir. 20. yüzyılın sonlarından itibaren Türkçede İngilizceleşme eğilimiyle birlikte amblem yerine “logo” kelimesi sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır.

Futbolda sezon nedir?

Bir sezon, bir spor organizasyonunda belirli bir zaman dilimidir, yıl boyunca gerçekleşen etkinliklerin dönemidir. Örneğin, bir futbol liginde sezon sona erer ve belirli sayıda oyun oynandıktan sonra ara verilir. Daha sonra yeni sezon, sezon başlangıç ​​tarihinde başlar.

Real’ın Türkçesi ne demektir?

Real, İngilizce bir kelimedir ve dilimizde yaygın olarak kullanılır. Real, Türkçe’de gerçek anlamına gelen bir kelimedir. Dilimizde gerçek anlamda da kullanılır. Bazı kelimeler doğrudan dilimize geçer ve real kelimesi de bu kelimelerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir