İçeriğe geç

Geminin En Alt Kısmına Ne Denir

Geminin en alt kısmına ne ad verilir?

Teknenin su altında kalan iç kısmına, yani iç tabana sintine denir.

Geminin kısımları nelerdir?

Teknenin temel parçalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Pruva (Baş)Kıç (Kuyruk)Sancak.Liman.Gövde (Taban)Güverte.Kaptan EviTavşan Yolu.Daha fazla öğe…•9 Ağustos 2024

Geminin altında ne var?

Geminin alt kısmında, makine ve kazan dairelerinden sızan su ve yağların depolandığı bölüme sintine alanı denir. Bir pompa yardımıyla sintine alanı denilen bölümden gelen tüm kirli atıklar tankta toplanır.

Geminin suyun altında kalan kısmına ne denir?

GÖVDE: Bir teknenin su altında kalan ıslak kısmı (dış kısmı). KARULA YAKA: Bir yan yelkenin direğe yakın alt yakası (köşesi).

Teknenin alt kısmına ne denir?

Sintine: Teknenin su altında kalan iç kısmı, iç tabanı. Draft: Teknenin su hattından omurganın veya omurganın en alt seviyesine kadar olan mesafe.

Geminin en üst kısmına ne denir?

Güverte terimi genellikle bir geminin pruvadan kıça kadar ahşap veya metal bir platformla donatılmış bölümünü tanımlamak için kullanılır. Alternatif olarak, bir geminin sürekli yatay yüzeyi “güverte” olarak adlandırılabilir ve bir geminin en üstteki yürünebilir kısmı “ana güverte” olarak adlandırılabilir.

Geminin arka kısmına ne denir?

AFT: Teknenin en arka kısmı. LOCK: Direğin öne doğru hareket etmesini engeller.

Geminin dış kısmına ne denir?

Büfe: Geminin su seviyesinden güverteye kadar uzanan dış kısmıdır.

Geminin baş kısmına ne ad verilir?

Pruva veya pruva, bir su aracının gövdesinin ön kısmıdır. Hareket halindeyken aracın en ön kısmıdır ve kıç kavramının tersini temsil eder. Bir gemideki pruvanın en önemli işlevi, suyu kesmek ve sürtünmeyi (direnci) azaltmaktır.

Geminin gövdesi neresi?

Gövde, bir geminin veya teknenin alt kısmını oluşturan su geçirmez kısımdır.

Geminin ön kısmı nedir?

Pruva: Geminin öne bakan ön kısmı. 🔸Doli nedir? Kıç: Geminin tam arkası, kıç direğine doğru.

Geminin vasat kısmı nedir?

Orta güverte: Baş güvertenin sonundan başlayıp kıç güvertenin başına kadar uzanan ana güverte bölümü. Omurga: Bunlar, bir teknenin iskeletlerinin yerleştirildiği ve bağlandığı, pruvadan kıça kadar uzanan ahşap/metal elemanlardır.

Geminin burun kısmına ne denir?

Pruva veya pruva, bir su aracının pruvasıdır. Hareket halindeyken geminin en ön kısmıdır ve kıç kavramının tersini temsil eder.

Geminin ön ucuna ne denir?

Korsan gemileri de dahil olmak üzere herhangi bir geminin ön ucuna pruva denir. Korsan gemileri de dahil olmak üzere herhangi bir geminin ön ucuna pruva denir. Sivri kısım, sonra tombul kısım ve son olarak arkadaki düz kısım.13 Temmuz 2024 Korsan gemileri de dahil olmak üzere herhangi bir geminin ön ucuna pruva denir. Korsan gemileri de dahil olmak üzere herhangi bir geminin ön ucuna pruva denir. Sivri kısım, sonra tombul kısım ve son olarak arkadaki düz kısım.

Geminin bordası neresi?

geminin bir yanında; top bataryası bir savaş gemisinin bir yanındadır; veya deniz savaşında koordineli ateş anlamına gelir.

Geminin vasat kısmı nedir?

Orta güverte: Baş güvertenin sonundan başlayıp kıç güvertenin başına kadar uzanan ana güverte bölümü. Omurga: Bunlar, bir teknenin iskeletlerinin yerleştirildiği ve bağlandığı, pruvadan kıça kadar uzanan ahşap/metal elemanlardır.

Geminin arka kısmına ne?

Doll: Geminin arka kısmına verilen isimdir. Bulwark: Geminin köşe kısımlarına omuz kirişleri denir. Sancak: Geminin hangi tarafında olursanız olun, sağ taraf sancaktır.

Geminin iskelesi neresi?

Teknenin sağ tarafını belirtmek için “yeşil” renkle işaretlenen bölüme sancak tarafı, teknenin sol tarafını belirtmek için 🔴“kırmızı” renkle işaretlenen bölüme ise iskele tarafı denir.

Geminin pervanesine ne denir?

Bir gemi pervanesi, bir vida olarak da adlandırılır, geminin tahrik sisteminin temel bir parçasıdır. Geminin motorunun dönme enerjisini, gemiyi suda hareket ettiren ileri itmeye dönüştürmekten sorumludur.4 Şubat 2023Bir gemi pervanesi, bir vida olarak da adlandırılır, geminin tahrik sisteminin temel bir parçasıdır. Geminin motorunun dönme enerjisini, gemiyi suda hareket ettiren ileri itmeye dönüştürmekten sorumludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücreti Elden Alan Gaziantep Escort