İçeriğe geç

Bohcalama Nedir

Bohçalama nedir ne işe yarar?

Bina temelinin etrafının bitüm veya PVC membran ile sarılarak suyun betona nüfuz etmesinin engellenmesini amaçlayan sisteme bohça su yalıtımı denir.

Temel bohçalama yapılmazsa ne olur?

Temelleri birleştirmek, yapının dayanıklılığını ve ömrünü artırmak için önemli bir yöntemdir. Temel suyla temas ettiğinde, betonda çatlaklar oluşur ve donma-çözülme döngüleri betonun mukavemetini azaltır.

Temelde membran uygulaması neden yapılır?

Kısaca, bohçalama, bina temelinin bir membran tabakasıyla sarılıp su geçirmez hale getirilmesi işlemidir. Bohçalama su yalıtımı, bina temelinin ve bodrum perdelerinin yeraltı suyunun zararlı etkilerinden ve sülfat vb. etkilerinden korunması için yapılır. Yeraltı suyu olmadan toprağı su geçirmez hale getirme işlemidir.

Temel yalıtımı nedir?

Temel yalıtımı, binanın tamamını etkileme riski taşıyan dış etkenlerden binanın temellerini korumak amacıyla yapılan tüm uygulamaları ifade eder.

Bohcalama nasıl yapılır?

Demetleme uygulamalarında, membranın altına astar uygulanmaz (Şekil 1). Levhalar 10 cm genişliğinde ve 15 cm uzunluğunda üst üste bindirilerek ve bir meşale ile eritilerek bağlanır. Zemin katta, levhaları birleşim yerlerinden birbirine bağlamak yeterlidir.

Membran Fiyatları ne kadar?

Membran UygulamalarıStoktaki ÜrünlerMARKAFIYATMembranONDULINE PP40 M800 TLONDULINE PP300695 TLİZOPAK PAR450 TLİZOPAK PAR450 TL2 satır daha

Betonun su geçirmesini engellemek için ne yapmak lazım?

Betonu su geçirmez hale getirmek için, akrilik veya poliüretan bazlı su itici malzemeler doğrudan betona uygulanabilir. Ayrıca, beton su geçirmez çimento türleri kullanılarak su geçirmez hale getirilebilir.

Temel bohçalama zorunlu mu?

Bu nedenle, temellere, bunding dediğimiz temel yalıtımı yapılmalı ve yapının yer altındaki tüm yüzeyleri suya karşı geçirimsiz hale getirilmelidir. Bina temelinin kazılması tamamlandıktan sonra, temellere ulaşabilen suyun birikmesini önlemek için bir yüzey veya ortam drenaj sistemi kurulmalıdır.

Drenaj olmazsa ne olur?

Binaların zamanında drenajının ihmal edilmesi, temel betonunun ve donatı çubuklarının tehlikeye girmesine yol açabilir. Sürekli olarak suyla beslenen temellerin beton donatıları korozyona maruz kalır. Temelin altında veya içinde sıkışan su soğuk havalarda donduğunda, hacim değiştirdiği için betonda çatlaklara neden olabilir.

Temelde kaç mm membran kullanılır?

Bu gibi durumlarda temel (taban) altına, taşıyıcı tabakası polyester keçe olan 3 mm kalınlığında polimer bitümlü su yalıtım membranı döşenir.

Temelin su almaması için ne yapmalı?

Binaların temelden su emmesini önlemek için etkili bir drenaj sistemi kurulmalıdır. Bu sistemin amacı yağmur suyunu ve yeraltı suyunu binanın temelinden uzaklaştırmaktır. Drenaj boruları, oluklar ve yağmur suyu giderleri gibi elemanlar drenaj sisteminin önemli bileşenleridir.

Membran altına ne sürülür?

MEMBRANE PRIMER, her marka bitüm membran uygulanmadan önce astar olarak kullanılır. Mükemmel yapışma özelliği sayesinde üzerine uygulanan bitüm membranın alt tabakaya daha sıkı ve boşluksuz yapışmasını sağlar.

Bohçalama neden yapılır?

Binayı destekleyen temeli dış etkenlerle olan tüm bağlantılarını keserek korumaya yönelik tüm uygulamalara temel bağlama yalıtımı denir. Temel bağlama yalıtımı, yapı için hayati önem taşıyan geri döndürülemez ve onarılamaz bir uygulamadır.

Temel yalıtımı kaç cm?

Montaj temel altında serbest olarak yapılacağından 10 cm uzunluğunda ve 15 cm genişliğinde bindirme yapılmalı, brülör aleviyle bitümü tutuşturmadan sadece birleşim yerlerinden yapıştırılmalıdır.

Temel su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

Temel su geçirmez hale getirilmezse, toprak suyu zamanla temelde toplanabilir ve yapı malzemelerine zarar verebilir. Bu, çatlaklara, çürümeye ve paslanmaya yol açabilir. Temel betonunu koruma: Su, betonun gözeneklerini doldurabilir ve donma-çözülme döngüleri sırasında betonda çatlaklara neden olabilir.

Temel olmadan bina yapılır mı?

Temel, yapıyı deprem, sel ve diğer doğal afetlerden etkilenmesini önlemek için sağlam bir tabana bağlar. Temel olmadan hiçbir bina inşa edilemez.

Su bina temeline zarar verir mi?

Ancak, yer altında olduğundan, bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre suyla temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme meydana gelir. Suyun bina temeline zarar vermesini önlemek için, betonu sudan korumak amacıyla temel atılmadan önce harca kimyasal bir madde eklenir.

Su yalıtımı neden önemli?

Su yalıtımı ile nemin önlenmesi, konforumuzu olumsuz etkileyen kötü kokulardan da binalarımızı korur. Her geçen gün ekonomik olarak daha da değerli hale gelen binaların uzun ömürlü olması gerekir ancak su yalıtımı yapılmadığı takdirde suyun olumsuz etkileri yapıların ömrünü azaltır ki bu da ekonomi açısından önemli bir kayıptır.

Fondaline nasıl uygulanır?

UYGULAMA: Mevcut duvarın yüzeyindeki hasarı onardıktan sonra Fondaline’ı siyah tarafı duvara bakacak şekilde yaklaşık 30 cm kalınlığında uygulayın. Çivi veya dübellerle sabitleyin. Yaklaşık 10 cm bitişik derzlerde. Bir örtüşme olmalı, örtüşen Fondaline’lar birbirine sabitlenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücreti Elden Alan Gaziantep Escort